Recept
« Terug naar recepten
Kalfsmedaillon met wilde paddestoelen (zie opm)
PT60M
Kalfsmedaillon met wilde paddestoelen (zie opm)
Een heerlijk kalfsmedaillon met wilde paddestoelen (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsmedaillon met wilde paddestoelen (zie opm) te bereiden
Morilles:
De morilles 2 uur in water laten weken.
Armagnacsaus:
De groenten wassen, fijnsnijden en de peperkorrel kneuzen.
De groenten in boter licht aanzweten en de kruiden toevoegen.
Het geheel met de armagnac afblussen, de kalfsfond toevoegen en tot de helft laten inkoken.
De saus door een puntzeef of passeerdoek zeven.
Groenten en paddestoelen:
De morilles in niet te grove stukken snijden en schoonspoelen.
De cantharellen borstelen en van ongeregeldheden ontdoen.
De spiraalbloemkool snijden.
De courgettes in de gewenste vorm snijden.
Kalfsfilet:
De kalfszwezerik in de machine pureren, de room toevoegen en met wat peper en zout op smaak brengen.
Het geheel moet wat stevig blijven.
De vulling met de helft van de morilles vermengen.
De spinazie blancheren.
De vulling op de spinazie leggen en oprollen.
De kalfsfilet in het midden met een aanzetstaal of mesje doorsteken en iets uiteen drukken.
De ontstane ruimte met het rolletje opvullen.
Medaillon:
De madaillon ca 10 min in de boter op een niet te hoge stand sauteren.
Het vlees moet aan de buitenkant mooi gelkeurd zijn., zonder dat de binnenkant droog is.
Het vlees verder met zout en peper uit de molen op smaak brengen.
De medaillon horizontaal tot op 1 cm doorsnijden en openvouwen.
Groenten paddestoelen garen:
De bloemkoolspiraaltjes en de courgettes in 4-5 min. garen en met zout en peper op smaak brengen.
De bloemkoolspiraaltjes in de lengte halveren.
De cantharellen met de andere helft van de morilles kort garen.
Opmaken van het bord:
Een warm bord van wat saus voorzien.
De groenten op het bord schikken en de kalfsmedaillon hier schuin tegenaan leggen.
De paddestoelen in het midden van de medaillon en gedeeltelijk op de saus strooien.
Het gerecht met ee toefje waterkers afgarneren
De morilles 2 uur in water laten weken.
Armagnacsaus:
De groenten wassen, fijnsnijden en de peperkorrel kneuzen.
De groenten in boter licht aanzweten en de kruiden toevoegen.
Het geheel met de armagnac afblussen, de kalfsfond toevoegen en tot de helft laten inkoken.
De saus door een puntzeef of passeerdoek zeven.
Groenten en paddestoelen:
De morilles in niet te grove stukken snijden en schoonspoelen.
De cantharellen borstelen en van ongeregeldheden ontdoen.
De spiraalbloemkool snijden.
De courgettes in de gewenste vorm snijden.
Kalfsfilet:
De kalfszwezerik in de machine pureren, de room toevoegen en met wat peper en zout op smaak brengen.
Het geheel moet wat stevig blijven.
De vulling met de helft van de morilles vermengen.
De spinazie blancheren.
De vulling op de spinazie leggen en oprollen.
De kalfsfilet in het midden met een aanzetstaal of mesje doorsteken en iets uiteen drukken.
De ontstane ruimte met het rolletje opvullen.
Medaillon:
De madaillon ca 10 min in de boter op een niet te hoge stand sauteren.
Het vlees moet aan de buitenkant mooi gelkeurd zijn., zonder dat de binnenkant droog is.
Het vlees verder met zout en peper uit de molen op smaak brengen.
De medaillon horizontaal tot op 1 cm doorsnijden en openvouwen.
Groenten paddestoelen garen:
De bloemkoolspiraaltjes en de courgettes in 4-5 min. garen en met zout en peper op smaak brengen.
De bloemkoolspiraaltjes in de lengte halveren.
De cantharellen met de andere helft van de morilles kort garen.
Opmaken van het bord:
Een warm bord van wat saus voorzien.
De groenten op het bord schikken en de kalfsmedaillon hier schuin tegenaan leggen.
De paddestoelen in het midden van de medaillon en gedeeltelijk op de saus strooien.
Het gerecht met ee toefje waterkers afgarneren
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
veeckman luc zegt:
bertal zegt:
Sorry dat ik zo laat reageer, verjaardagen en zo.
Vooreerst foutje van mij, het moet namelijk "sauteren" zijn.
Is: Ingredienten snel in boter of vet aanbakken of aanbraden.
:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
zal zeker lekker zijn, en zal het ook eens proberen.
Bedankt voor de suggestie en veel succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers