Recept
« Terug naar recepten
Kalfsoester in krokante korst
PT40M
Kalfsoester in krokante korst
Een heerlijk kalfsoester in krokante korst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsoester in krokante korst te bereiden
Verwarm uw oven voor op 65ºC.
Hak het brood, de kaas en de amandelen.
Gebruik alleen de dooier van het ei en maak deze samen met het brood, kaas, amandelen en roomboter tot een fijne massa in een keukenmachine.
Plaats het mengsel in uw koelkast.
Maak wat olie en boter in een pan op hoog vuur goed heet.
Bak hierin de kalfsoesters 1 minuut aan beide kanten bruin.
Neem de kalfsoesters uit de pan en leg ze op een ovenvastbord.
Plaats het bord 30 minuten in uw oven.
Hak de sjalotjes en knoflook fijn en de olijven en tomaten in grove stukken.
Verwarm een pan met 3 eetlepels olijfolie en bak hierin heel even de gehakte groenten.
Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap toe. Meng alles samen tot een salsa.
Leg een stukje vershoudfolie op een broodplank.
Haal het broodmengsel uit uw koelkast en plaats dit op het stukje folie.
Leg daarbovenop nog een stukje folie en rol het
mengsel uit.
Haal de kalfsoesters uit de oven en leg het mengsel hierboven op.
Plaats het vlees dan op 200ºC voor 6 minuten terug in uw oven.
Haal de kalfsoester uit uw oven en snijd eenmaal doormidden.
Verdeel de salsa over de borden en leg hier de kalfsoesters op.
Garneer met een takje basilicum.
Hak het brood, de kaas en de amandelen.
Gebruik alleen de dooier van het ei en maak deze samen met het brood, kaas, amandelen en roomboter tot een fijne massa in een keukenmachine.
Plaats het mengsel in uw koelkast.
Maak wat olie en boter in een pan op hoog vuur goed heet.
Bak hierin de kalfsoesters 1 minuut aan beide kanten bruin.
Neem de kalfsoesters uit de pan en leg ze op een ovenvastbord.
Plaats het bord 30 minuten in uw oven.
Hak de sjalotjes en knoflook fijn en de olijven en tomaten in grove stukken.
Verwarm een pan met 3 eetlepels olijfolie en bak hierin heel even de gehakte groenten.
Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap toe. Meng alles samen tot een salsa.
Leg een stukje vershoudfolie op een broodplank.
Haal het broodmengsel uit uw koelkast en plaats dit op het stukje folie.
Leg daarbovenop nog een stukje folie en rol het
mengsel uit.
Haal de kalfsoesters uit de oven en leg het mengsel hierboven op.
Plaats het vlees dan op 200ºC voor 6 minuten terug in uw oven.
Haal de kalfsoester uit uw oven en snijd eenmaal doormidden.
Verdeel de salsa over de borden en leg hier de kalfsoesters op.
Garneer met een takje basilicum.