Recept
« Terug naar recepten
Kalfsoesters met appelsaus en hartig gevulde appel
PT60M
Kalfsoesters met appelsaus en hartig gevulde appel
Een heerlijk kalfsoesters met appelsaus en hartig gevulde appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsoesters met appelsaus en hartig gevulde appel te bereiden
Hak de walnoten grof. Verwarm de oven op 200°C.
Snipper sjalotten, knolselderij en champignons en fruit ze samen in 1 eetlepel boter.
Roer de noten en groene pepers erdoor en breng eventueel op smaak met zout.
Boor de klokhuizen uit de appels en vul ze met het groente mengsel. Verpak ze een voor een in alu-folie. Bak de appels 40 minuten in de oven en verwarm tegelijk de schaal voor het warm houden van de kalfsoesters in de oven.
Snijd de geschilde aardappelen in plakken en dep ze droog met keukenpapier.
Bak de aardappelen in 2 eetl. boter goudbruin. Breng ze op smaak met wat zout en rozemarijn en hou ze daarna op een bord in de oven warm. Bak de kalfsoesters in de braadboter 2 à 3 minuten aan elke kant en bestrooi ze met zout en peper.
Hou ze daarna warm in de ovenschaal.
Laat wat braadvet in de pan achter en roer de bloem hierdoor. Laat hem bruin kleuren en roer dan de kalfsfond en het appelsap erdoor. Laat even doorkoken en breng op smaak met peper en zout.
Snipper sjalotten, knolselderij en champignons en fruit ze samen in 1 eetlepel boter.
Roer de noten en groene pepers erdoor en breng eventueel op smaak met zout.
Boor de klokhuizen uit de appels en vul ze met het groente mengsel. Verpak ze een voor een in alu-folie. Bak de appels 40 minuten in de oven en verwarm tegelijk de schaal voor het warm houden van de kalfsoesters in de oven.
Snijd de geschilde aardappelen in plakken en dep ze droog met keukenpapier.
Bak de aardappelen in 2 eetl. boter goudbruin. Breng ze op smaak met wat zout en rozemarijn en hou ze daarna op een bord in de oven warm. Bak de kalfsoesters in de braadboter 2 à 3 minuten aan elke kant en bestrooi ze met zout en peper.
Hou ze daarna warm in de ovenschaal.
Laat wat braadvet in de pan achter en roer de bloem hierdoor. Laat hem bruin kleuren en roer dan de kalfsfond en het appelsap erdoor. Laat even doorkoken en breng op smaak met peper en zout.