Recept
« Terug naar recepten
kalkoen in kokossaus
PT25M
kalkoen in kokossaus
Een heerlijk kalkoen in kokossaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sara decock
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kalkoen in kokossaus te bereiden
VOORBEREIDING
- snij de kalkoensteaks in reepjes en meng goed in de honing.
-snipper de sjalotten.
- snij de champignons in schijfjes en de zongedroogde tomaten in reepjes.
laat de ananasblokjes uitlekken, hou wat van het sap apart.
BEREIDING
1. verhit de olijfolie in de wok en roerbak de kalkoen ongeveer 5min. neem uit de wok en hou warm.
2. laat de kruidenboter smelten in de wok en roerbak de sjalot in ongeveer 2min. glazig.
3. voeg de champignons toe en doe er na enkele minuten ook de zongedroogde tomaatjes bij. roerbak nog ongeveer 2 minuten.
4. zet het vuur laag en voeg de kokosmelk toe. laat 2 minutjes zachtjes koken. kruid af met kerriepoeder, peper en zout.
5. zet het vuur uit en voeg de ananasblokjes en de kalkoen toe, samen met wat ananassap.
AFWERKING
SERVEER MET EEN TORENTJE RIJST
- snij de kalkoensteaks in reepjes en meng goed in de honing.
-snipper de sjalotten.
- snij de champignons in schijfjes en de zongedroogde tomaten in reepjes.
laat de ananasblokjes uitlekken, hou wat van het sap apart.
BEREIDING
1. verhit de olijfolie in de wok en roerbak de kalkoen ongeveer 5min. neem uit de wok en hou warm.
2. laat de kruidenboter smelten in de wok en roerbak de sjalot in ongeveer 2min. glazig.
3. voeg de champignons toe en doe er na enkele minuten ook de zongedroogde tomaatjes bij. roerbak nog ongeveer 2 minuten.
4. zet het vuur laag en voeg de kokosmelk toe. laat 2 minutjes zachtjes koken. kruid af met kerriepoeder, peper en zout.
5. zet het vuur uit en voeg de ananasblokjes en de kalkoen toe, samen met wat ananassap.
AFWERKING
SERVEER MET EEN TORENTJE RIJST
bametz-saffrie zegt: