Eenvoudiger kan haast niet.
Zelf maak ik het mij wat lastiger door de kalkoen op een rooster te leggen boven een diep oven-blik en de kalkoen tijden het braden om de 15 à 20 minuten te overgieten met de braadsappen. Ik laat de kalkoen wel een half uur langer in de oven.
Het een en ander valt of staat met het bezit van een voldoende grote oven.
Recept
« Terug naar recepten
Kalkoen uit de oven
PT180M
Kalkoen uit de oven
Een heerlijk kalkoen uit de oven recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoen uit de oven te bereiden
1).Smelt in een pannetje de boter met de citroenzeste, het citroenssap en de eetlepel tijmblaadjes. Zet apart en houd warm.
2).De gekuiste kalkoen ruim zouten en vooral goed peperen, ook in de kalkoen. Vul de kalkoen met de citroen, het bosje tijm, het bosje salie, de uien en de knoflook.
3).Bind de poten bij elkaar en buig de vleugels onder het lijf weg en "prop" het dier in een grote bakschaal cq braadpan nadat de bodem ruim is ingekwast met het botermengsel. Kwast de rest in met het botermengsel tot het op is en schuif het geheel in de oven.
4).Laat de kalkoen in 2 1/2 uur gaar braden en/of zolang tot de sappen helder zijn uit een snee tussen poot en dij.
5).Haal de kalkoen uit de oven, bedek hem met folie en laat hem zeker 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
2).De gekuiste kalkoen ruim zouten en vooral goed peperen, ook in de kalkoen. Vul de kalkoen met de citroen, het bosje tijm, het bosje salie, de uien en de knoflook.
3).Bind de poten bij elkaar en buig de vleugels onder het lijf weg en "prop" het dier in een grote bakschaal cq braadpan nadat de bodem ruim is ingekwast met het botermengsel. Kwast de rest in met het botermengsel tot het op is en schuif het geheel in de oven.
4).Laat de kalkoen in 2 1/2 uur gaar braden en/of zolang tot de sappen helder zijn uit een snee tussen poot en dij.
5).Haal de kalkoen uit de oven, bedek hem met folie en laat hem zeker 20 minuten rusten op kamertemperatuur.