Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenfilet gestoofd in geuze met abrikozen
PT90M
Kalkoenfilet gestoofd in geuze met abrikozen
Een heerlijk kalkoenfilet gestoofd in geuze met abrikozen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
nina
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenfilet gestoofd in geuze met abrikozen te bereiden
Indien je gedroogde abrikozen gebruikt, laat deze 1 uur weken in 250 ml geuze.
Snij de ui fijn en pers de knoflook.
Kruid de kalkoennootjes met versgemalen peper en zout.
Verhit de boter en olie in een stoofpot en laat hierin de kalkoennootjes aan alle kanten bruin worden. Verlaag het vuur en voeg 4 fijngesneden abrikozen met het bier, fijngehakte ui, knoflook, takje rozemarijn en bouillon toe. Laat het geheel 1 uur zachtjes sudderen en draai de kalkoennootjes af en toe om. Haal de rozemarijn eruit.
Giet het stoofvocht af en mix en zeef alles vervolgens. Giet terug in de stoofpot en doe er de rest van het bier en de gehalveerde abrikozen bij. Breng naar wens op smaak met versgemalen peper en zout.
Serveer met fijngesneden rozemarijn.
Snij de ui fijn en pers de knoflook.
Kruid de kalkoennootjes met versgemalen peper en zout.
Verhit de boter en olie in een stoofpot en laat hierin de kalkoennootjes aan alle kanten bruin worden. Verlaag het vuur en voeg 4 fijngesneden abrikozen met het bier, fijngehakte ui, knoflook, takje rozemarijn en bouillon toe. Laat het geheel 1 uur zachtjes sudderen en draai de kalkoennootjes af en toe om. Haal de rozemarijn eruit.
Giet het stoofvocht af en mix en zeef alles vervolgens. Giet terug in de stoofpot en doe er de rest van het bier en de gehalveerde abrikozen bij. Breng naar wens op smaak met versgemalen peper en zout.
Serveer met fijngesneden rozemarijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
paula nadels zegt:
neen, het letterlijk herhalen van dezelfde tekst die mij niet duidelijk is, heeft niet geholpen.
Dus giet het stoofvocht af en mixt niet alles, maar alleen het stoofvocht. En dan? Zeef je alles met welke bedoeling?
Sorry, maar ik ben blijkbaar niet de slimste.:?
Anna zegt:
Er staat: "Giet het stoofvocht af en mix en zeef alles vervolgens." Dus het mixen gaat alleen om het stoofvocht.
Ik hoop je hiermee geholpen te hebben.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
derbyke zegt:
tegen. Hopelijk ben je nu een beetje verder geholpen. Groetjes Hilde Kookjij