KookJij

Kalkoenpate met gerookt spek

Een heerlijk kalkoenpate met gerookt spek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalkoenpate met gerookt spek te bereiden

Snij het vlees in dobbelsteentjes en draai het met het gehakt twee keer door de vleesmolen met de fijnste plaat. Het kan ook met de blender, maar pas op dat het vlees niet te fijn gemalen wordt. Hak de ui fijn en meng met het vlees. Snij het spek in kleine dobbelsteentjes en meng met het vlees. Klop de gehele eieren los en voeg ze bij het vlees. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de witte wijn toe en meng de "farce" intens. Bekleed een terrine met het buikvlies of bardeerspek. Vul met de farce, leg er een laurierblad en een takje tijm op, bedek met het buikvlies en sluit af met het deksel of aluminiumfolie, waarin een gaatje gelaten is. Zet de terrine anderhalf uur in een voorverwarmde oven van 170°c. Laat de terrine afkoelen op een rooster en een dagje rusten in de koelkast alvorens aan te snijden. Serveer met een fris slaatje en knapperig brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst