Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto
PT10M
Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto
De kalkoenschnitzels worden kort rondom gebakken en gaan dan met de rest van de ingrediënten in de oven. Het vlees is goed voor te bereiden. Prettig als je een etentje
geeft.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenschnitzels met mozzarella en pesto te bereiden
- Oven voorverwarmen op 200° boven- en onderwarmte.
- Knoflook pellen en uitpersen.
- Kalkoenschnitzels kruiden met peper en zout en aan beide zijden dun met bloem bestrooien.
- Olie verhitten en kalkoenschnitzels hierin snel aan beide zijden bruin bakken. Iets laten afkoelen.
- Kalkoenschnitzels in ovenschaal of op bakplaat leggen en aan de bovenzijde insmeren met knoflook en pesto. Mozzarella in dunne plakjes snijden en over de kalkoenschnitzels verdelen. Tomaat in dunne plakjes snijden en verdelen over de mozzarella.
Bestrooien met zout, peper en wat geraspte kaas. - Zet de kalkoenschnitzels in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een goudbruine kleur krijgt. (plm. 15 tot 20 minuten)
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met gebakken aardappelen en een salade