KookJij

Kalkoenspiesjes met komkommer

Een heerlijk kalkoenspiesjes met komkommer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalkoenspiesjes met komkommer te bereiden

  1. Snij de kalkoenfilet in blokjes. Doe ze in een schaal. Pel de knoflook, schil de gember, hak ze fijn. Doe ze met de yoghurt, paprika, komijn, peper, chilipoeder, kurkuma, citroensap en het koriandergroen bij de kalkoen en schep goed om. Dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten marineren in de koelkast. 
  2. Haal de kalkoen uit de marinade, prik op houten spiesjes. Kruid met zout en bak 10 minuten op de barbecue of in de grillpan. Bestrijk de spiesjes tussendoor nog even met de marinade.
  3. Spoel de komkommer, halveer ‘m in de lengte en haal er met een koffielepel de zaadjes uit. Snij de komkommer in fijne blokjes, maak aan met wat azijn, peper en zout.
  4. Serveer de spiesjes met de komkommerblokjes. Lekker met naanbrood, pitabrood... 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
En dat seizoen blijkt er eindelijk aan te komen, dus genieten ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dit is een fijn recept voor als het bbq seizoen weer van start gaat! Top! :-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Moet niet ingewikkeld zijn om lekker te zijn ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dit zijn recepten naar mijn hart, kort en bondig niet te veel tralala. Voor iedereen gemakkelijk te bereiden merciekes Erwin ;-)