Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenspiesjes met komkommer
PT40M
Kalkoenspiesjes met komkommer
Een heerlijk kalkoenspiesjes met komkommer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenspiesjes met komkommer te bereiden
- Snij de kalkoenfilet in blokjes. Doe ze in een schaal. Pel de knoflook, schil de gember, hak ze fijn. Doe ze met de yoghurt, paprika, komijn, peper, chilipoeder, kurkuma, citroensap en het koriandergroen bij de kalkoen en schep goed om. Dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
- Haal de kalkoen uit de marinade, prik op houten spiesjes. Kruid met zout en bak 10 minuten op de barbecue of in de grillpan. Bestrijk de spiesjes tussendoor nog even met de marinade.
- Spoel de komkommer, halveer ‘m in de lengte en haal er met een koffielepel de zaadjes uit. Snij de komkommer in fijne blokjes, maak aan met wat azijn, peper en zout.
- Serveer de spiesjes met de komkommerblokjes. Lekker met naanbrood, pitabrood...
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Erwin Elens zegt: