Recept
« Terug naar recepten
Kambing makassar (geitenvlees gerecht)
PT90M
Kambing makassar (geitenvlees gerecht)
Een heerlijk kambing makassar (geitenvlees gerecht) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.kookotheek.com/indisch/vlees/kambing_makassar.htm
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kambing makassar (geitenvlees gerecht) te bereiden
Snijd het vlees in dobbelsteentjes en fruit deze in de olie tot het vlees bruin is.
Snijd ui en knoflook fijn snij de lomboks in ringetjes.
Bak de ui, knoflook en lomboks tot de uien glazig zijn.
Voeg theel laos, nootmuskaat, koenjit, djahé, kruidnagels, ketoembar, djinten, zout en peper toe.
Blus het geheel met water en laat het 1,5 uur sudderen.
Voeg eventueel water toe als dit te snel verdampt en het vlees nog niet gaar is.
Verwijder de kruidnagels.
Snijd ui en knoflook fijn snij de lomboks in ringetjes.
Bak de ui, knoflook en lomboks tot de uien glazig zijn.
Voeg theel laos, nootmuskaat, koenjit, djahé, kruidnagels, ketoembar, djinten, zout en peper toe.
Blus het geheel met water en laat het 1,5 uur sudderen.
Voeg eventueel water toe als dit te snel verdampt en het vlees nog niet gaar is.
Verwijder de kruidnagels.
fabita zegt: