KookJij

Kambing makassar (geitenvlees gerecht)

Een heerlijk kambing makassar (geitenvlees gerecht) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: - personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: www.kookotheek.com/indisch/vlees/kambing_makassar.htm
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kambing makassar (geitenvlees gerecht) te bereiden

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en fruit deze in de olie tot het vlees bruin is.
Snijd ui en knoflook fijn snij de lomboks in ringetjes.
Bak de ui, knoflook en lomboks tot de uien glazig zijn.
Voeg theel laos, nootmuskaat, koenjit, djahé, kruidnagels, ketoembar, djinten, zout en peper toe.
Blus het geheel met water en laat het 1,5 uur sudderen.
Voeg eventueel water toe als dit te snel verdampt en het vlees nog niet gaar is.
Verwijder de kruidnagels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Lijkt me lekker, maar dan idd met lamsvlees. Ik hou niet van geitenvlees.:)
wouros

wouros zegt:
Een goede vervanging voor geitenvlees is lamsvlees. Ligt qua smaak dicht bij geitenvlees.
Redactie KookJij
Bep

Bep zegt:
Dank je, ga het proberen.
jacko

jacko zegt:
Met kip moet je de gaartijden aanpassen
met rundvlees gaat dit makkelijk. (magere riblappen)
Bep

Bep zegt:
Kan dit ook met kip ?