Recept
« Terug naar recepten
Kaneel-ensaimadas met cranberry en rozijn
PT180M
Kaneel-ensaimadas met cranberry en rozijn
Een heerlijk kaneel-ensaimadas met cranberry en rozijn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kaneel-ensaimadas met cranberry en rozijn te bereiden
Verwarm de melk in een pannetje tot handwarm. Roer (van het vuur af) de gist erdoor tot een massa. Bedek met een doek en laat 10 minuten staan.
Doe de helft van de bloem in een grote kom. Giet het melk/gistmengsel hierbij en meng tot een geheel. Dek dit af met een doek en laat ca. 1,5 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
Meng daarna een voor een de eieren, suiker en de rest van de bloem erdoor.
Kneed de massa met de hand ongeveer 5 minuten, maak er een bal van, doe deze terug in de kom. Laat afgedekt met een doek nog 30 minuten rijzen.
Bedek in de tussentijd twee bakplaten met bakpapier.
Rol het gerezen deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap met een dikte van ca. 0,5cm.
Smelt de reuzel en meng deze met de kaneel en sinaasappelzest. Bestrijk hiermee het hele oppervlak van de deeglap. Verdeel vervolgens de cranberries en rozijnen erover.
Rol het deeg op en snijd in plakken van ongeveer 2 cm dik.
Bestrooi je handen met bloem en rol van elke plak deeg een 'slang'. Rol deze op tot een slakvorm.
Leg de ensaimadas met een tussenruimte van ongeveer 3-4 cm op de bakplaat, bestrijk met de rest van de reuzel.
Dek de bakplaten af met een doek en laat ze verdubbelen in volume (ca. 12 uur staan).
Verhit de oven tot 180 ° C, en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar.
Laat de broodjes afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Doe de helft van de bloem in een grote kom. Giet het melk/gistmengsel hierbij en meng tot een geheel. Dek dit af met een doek en laat ca. 1,5 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
Meng daarna een voor een de eieren, suiker en de rest van de bloem erdoor.
Kneed de massa met de hand ongeveer 5 minuten, maak er een bal van, doe deze terug in de kom. Laat afgedekt met een doek nog 30 minuten rijzen.
Bedek in de tussentijd twee bakplaten met bakpapier.
Rol het gerezen deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap met een dikte van ca. 0,5cm.
Smelt de reuzel en meng deze met de kaneel en sinaasappelzest. Bestrijk hiermee het hele oppervlak van de deeglap. Verdeel vervolgens de cranberries en rozijnen erover.
Rol het deeg op en snijd in plakken van ongeveer 2 cm dik.
Bestrooi je handen met bloem en rol van elke plak deeg een 'slang'. Rol deze op tot een slakvorm.
Leg de ensaimadas met een tussenruimte van ongeveer 3-4 cm op de bakplaat, bestrijk met de rest van de reuzel.
Dek de bakplaten af met een doek en laat ze verdubbelen in volume (ca. 12 uur staan).
Verhit de oven tot 180 ° C, en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar.
Laat de broodjes afkoelen en bestrooi met poedersuiker.