Recept
« Terug naar recepten
Kaneelbroodjes
PT75M
Kaneelbroodjes
Een heerlijk kaneelbroodjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaneelbroodjes te bereiden
Verwarm in een pan de melk met 25 gram boter tot handwarm.Doe de broodmix in een kom.Kneed de melk,boter en het ei erdoor.Kneed tot een soepel deeg.Laat het deeg afgedekt met folie op een warme plek 20 minuten rijzen.Rol op een met bloem bestrooid werkblad het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap.Meng in een kom 50 gram zachte boter met 50 gram suiker met de kaneel.Bestrijk het deeg met de zoete kaneelboter.Rol het deeg op en snijd in plakken van 2 centimeter dik.Vet de schaal in met de rest van de boter en bestrooi hem met suiker.Leg de broodplakken in de schaal(niet te strak tegen elkaar aan)laat nog 20 minuten rijzen,Verwarm de oven voor op 210 graden en bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar.
J. zegt: