Recept
« Terug naar recepten
Kaneelcakejes met appel-kaneel stroop
PT30M
Kaneelcakejes met appel-kaneel stroop
Een heerlijk kaneelcakejes met appel-kaneel stroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kaneelcakejes met appel-kaneel stroop te bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop met een mixer de boter met de appel-kaneelstroop, de bruine suiker en de kaneel tot de suiker is opgelost. Voeg het ei toe en roer tot dit goed is vermengd. Zeef het bakmeel met het zout. Spatel het bakmeel in gedeelten door het botermengsel.
Roer zo min mogelijk om het beslag luchtig te houden.
Schep het beslag in de vormpjes en plaats ze in de oven. Bak de cakejes in 20 minuten goudbruin en gaar.
Roer zo min mogelijk om het beslag luchtig te houden.
Schep het beslag in de vormpjes en plaats ze in de oven. Bak de cakejes in 20 minuten goudbruin en gaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
De hoeveelheid suiker hangt af van hoe zoet of zuur de appels zijn.Ik schat tussen 5 en 10% van het gewicht van de massa.10%peren gebruiken geeft het ook een lekkerdere smaak.Net voordat je gaat inkoken,voeg dan de suiker en eventueel de kaneel toe.Ik ben dol op kaneel en gebruik voor mijn recepten doorgaans een suiker-kaneelverhouding van 10:1 per gewicht,maar 20:1 is voor dit doel misschien al genoeg.Breng de stroop dan over in kleine potjes.Ik gebruik hier kleine inmaakpotjes voor,die speciaal bedoeld zijn voor kleine hoeveelheden zoals jam.
De stroop wordt natuurlijk aanzienlijk dikker door het afkoelen.
Good luck.
sonyanijntje zegt:
En wat doe je dan met de overige appelpulp; als appelmoes opeten?
lekkerbekske zegt:
Liliane zegt: