Recept
« Terug naar recepten
Kaneeldonuts met perencompote en vanille ijs
PT120M
Kaneeldonuts met perencompote en vanille ijs
Een heerlijk kaneeldonuts met perencompote en vanille ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaneeldonuts met perencompote en vanille ijs te bereiden
Maak met de ingrediënten van deeg 1 een voordeeg en laat dit rijzen tot het verdubbeld is. Voeg voor deeg 2 de bloem, de suiker en het zout bij elkaar. Dan de melk met gist, de boter en de eierdooiers toevoegen en alles mengen met het gerezen voordeeg tot een homogene massa. Het deeg uitrollen, uitsteken met een (kleine) ronde steker en laten rijzen.
Perencompote:
De peren schillen en in partjes snijden. Deze partjes zachtjes in boter bakken, de suiker en de citroenschil toevoegen. Als laatste de wijn toevoegen.
Vanille ijs:
Room, melk en vanillestokje 20 minuten laten trekken. De eierdooiers loskloppen met de suiker en wat citroensap. De hete room/melk toevoegen aan de dooiers en laten binden. Niet koken. Laten afkoelen en in de ijsmachine draaien.
Amandelkrokant:
Het amandelschaafsel aanmaken met suiker (50 gram) en de eiwitten. Uitsmeren op een bakmatje en afbakken op 190 graden. Laten afkoelen en breken of met de deegroller gruis maken.
Perencompote:
De peren schillen en in partjes snijden. Deze partjes zachtjes in boter bakken, de suiker en de citroenschil toevoegen. Als laatste de wijn toevoegen.
Vanille ijs:
Room, melk en vanillestokje 20 minuten laten trekken. De eierdooiers loskloppen met de suiker en wat citroensap. De hete room/melk toevoegen aan de dooiers en laten binden. Niet koken. Laten afkoelen en in de ijsmachine draaien.
Amandelkrokant:
Het amandelschaafsel aanmaken met suiker (50 gram) en de eiwitten. Uitsmeren op een bakmatje en afbakken op 190 graden. Laten afkoelen en breken of met de deegroller gruis maken.
arne zegt: