KookJij

kantonese eiersoep

Een heerlijk kantonese eiersoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe kantonese eiersoep te bereiden

Was en snij de lente uitjes. Klop de eieren los en schil de gember. Pan op het vuur. De bouillon gember en tomaten ( in kleine blokjes gesneden) en sojasaus erin. Verhit tot het kookpunt, zet daarna het vuur op klein. Doe de lente uitjes erbij. Al roerende het ei erbij voegen. Blijf roeren totdat er gare eislierten ontstaan. Zout en zwartepeper naar smaak toevoegen. Haal de gember eventueel eruit. Voeg voor extra smaak sambal toe aan de bouillon, wel proeven en controleren op heet. Het hoort ook een pittige soep te zijn maar niet te scherp. Moet heet geserveerd worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst