KookJij

Kantonese kip met bimi

Dit gerecht is rijk aan smaken door de 5 kruiden poeder, honing en oestersaus. Door de kool kort te wokken blijft hij lekker knapperig.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 575 kCal energie
30 Gram eiwit
19 Gram vet
68 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: allerhanden albert hein
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kantonese kip met bimi te bereiden

  1. Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking en spoel na met koud water.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de kip in stukken.
  3. Verhit de olie in een wok en voeg de kip, knoflook, 5 kruidenpoeder en honing toe.
  4. Bak 5 minuten al omscheppend op hoog vuur.
  5. Voeg de oestersaus, bimi en kool toe en bak 6 minuten mee.
  6. Voeg de mie toe en verwarm nog 2 minuten.
  7. Bestrooi met de noten en serveer.

Mijn kookverhaal (marcel knol)

Doe er eventueel nog een ui door en een schep sambal of een Spaanse peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Ook zonder ui, sambal of spaanse peper lijkt dit me heerlijk! Een simpel maar kruidig groente-kip gerecht. Dit soort recepten ben ik dol op en zal ik zeker maken.
Je recept van de Gado Gado kreeg ik niet geopend helaas. In plaats daarvan kreeg ik lijsten van de meest geliefde recepten (of zoiets)