Recept
« Terug naar recepten
Karamel-aardappelen
PT0M
Karamel-aardappelen
Een heerlijk karamel-aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bert Allers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karamel-aardappelen te bereiden
Het is het gemakkelijkste als je de aardappelen voor het koken in gelijke grootte snijd.
Spoel de gekookte aardappelen af met water en dep ze droog met keukenpapier.
Verwarm een pan (medium hitte)en laat daarin de suiker karameliseren.
Zo gauw de boter bruin begint te worden, de boter toevoegen en goed roeren.
Zet de warmtebron laag en rol de aardappelen in het mengsel zodat ze een egaal karamellaagje krijgen.
Warm serveren.
Spoel de gekookte aardappelen af met water en dep ze droog met keukenpapier.
Verwarm een pan (medium hitte)en laat daarin de suiker karameliseren.
Zo gauw de boter bruin begint te worden, de boter toevoegen en goed roeren.
Zet de warmtebron laag en rol de aardappelen in het mengsel zodat ze een egaal karamellaagje krijgen.
Warm serveren.