Recept
« Terug naar recepten
Kari kari
PT150M
Kari kari
Een heerlijk kari kari recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Filipijnen
Keuken:
Oosterse
Bron:
filipijns kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kari kari te bereiden
In plaats van annatto kunt u ook milde paprikapoeder gebruiken. Snijd het vlees in grove stukken. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een braadpan en fruit het annarettozaad of de paprikapoeder tot het vet rood is. Schep de annarettozaadjes er met een lepel uit. Bak de stukken vlees in gedeeltes bruin. Bak de ui en knoflook in het vet bruin en leg de stukken vlees weer in de pan. Verkruimel de bouillontablet erboven en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onder staat. Voeg de sojasaus en vissaus toe. Stoof het vlees in 2 uur zachtjes gaar. Maak de groenten schoon. Halveer de sperziebonen. Snijd de aubergine en rettich in blokjes. Voeg de groenten aan het vlees toe en stoof het geheel in nog 15 minuten zachtjes gaar. Rooster de pinda's en de rijst in een droge koekenpan goudbruin. Maal de rijst en pinda's in de keukenmachine fijn. Roer dit poeder door de stoofpot. Verwarm het geheel al roerende tot het vocht tot een saus bindt. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Doe de runderlappen met vocht over in een schaal. Strooi de bosuitjes en de korianderblaadjes erover.