Recept
« Terug naar recepten
Kastanjesoep
PT70M
Kastanjesoep
Een heerlijk kastanjesoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
2-3 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Erich Bauer en Uwe Karstadt: de Tao van de keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kastanjesoep te bereiden
Verwarm de oven voor op 250 gr. C (stand 6-7 bij gas),
Snijd de kastanjes kruislings in en rooster ze 20 minuten in de oven.
Pel de opengebarsten kastanjes en kook ze 40 minuten in de bouillon. Haal er dan een paar kastanjes uit en snijd deze in kleine blokjes.
Pureer de rest en voeg zout, peper en honing toe.
Voor het serveren de boter toevoegen, met de stukjes kastanje bestrooien en met de blaadjes basilicum garneren.
Snijd de kastanjes kruislings in en rooster ze 20 minuten in de oven.
Pel de opengebarsten kastanjes en kook ze 40 minuten in de bouillon. Haal er dan een paar kastanjes uit en snijd deze in kleine blokjes.
Pureer de rest en voeg zout, peper en honing toe.
Voor het serveren de boter toevoegen, met de stukjes kastanje bestrooien en met de blaadjes basilicum garneren.