Drink hierbij warme thee of koud bier.
Het is niet bij uitstek een gerecht waarbij je wijn moet drinken. Maar als je dat toch wil, overweeg dan een robuuste rosé wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Katjang, Peultjes en Garnalen in Pasta
PT45M
Katjang, Peultjes en Garnalen in Pasta
Een niet alledaagse combinatie zoals wij geserveerd kregen bij familie in Hong Kong.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Katjang, Peultjes en Garnalen in Pasta te bereiden
- Maak een saus van de ketjap, azijn, olien, pindakaas, lombok, knoflook, gemberwortel, peper en peultjes en zet die even weg in een kom.
- Rooster de katjang en hak die fijn.
- Snipper de blaadjes koriander.
- Gaar de pasta al dente (volg de gebruiksaanwijzing op het pak). Vlak voordat de pasta gaar is de garnalen bij de pasta in het kookvocht doen en 3 minuten laten meekoken.
- Afgieten die hap.
- Houd 1 kopje kookvocht achter van het kookvocht.
- Doe de saus bij de pasta en garnalen en roer goed door en gebruik net zo veel kookvocht als nodig is om het geheel iets smeuig te houden.
- Verdeel over de borden en strooi er de katjang over en daarna de gesnipperde korianderblaadjes.