Recept
« Terug naar recepten
Kavurma(roerbakken met stukjes vlees)
PT30M
Kavurma(roerbakken met stukjes vlees)
Een heerlijk kavurma(roerbakken met stukjes vlees) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
83
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Ayse Y
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kavurma(roerbakken met stukjes vlees) te bereiden
1.Kook de vlees in water met snufje zout(verwijder bruin schuim water bij het begin van koken).
Giet het daarna af en hou het gekooktvleeswater apart .
Verhit de olie in de pan op hoog vuur en roerbak de vlees snel goudbruin(net als wokken).
2.Voeg de ui,groenepeper toe en blijf 2min.roerbakken.
Doe de puree en kruiden naar smaak bij en bak het nog een paar min.goed door.
Voeg de tomaten, gekookt vleeswater bij,roer hem nog even en laat de mengsel 15min.koken op laag vuur.
3.Roer de peterselie erdoorheen
Afiyet olsun = Eetsmakelijk :)
Giet het daarna af en hou het gekooktvleeswater apart .
Verhit de olie in de pan op hoog vuur en roerbak de vlees snel goudbruin(net als wokken).
2.Voeg de ui,groenepeper toe en blijf 2min.roerbakken.
Doe de puree en kruiden naar smaak bij en bak het nog een paar min.goed door.
Voeg de tomaten, gekookt vleeswater bij,roer hem nog even en laat de mengsel 15min.koken op laag vuur.
3.Roer de peterselie erdoorheen
Afiyet olsun = Eetsmakelijk :)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
emine zegt:
ayse zegt:
Toppie
Leuk dat je het even laat weten.
Kon ook niet anders dan dat het Lekker was;):)
ayse zegt:
Als je het vlees in kleine stukjes snijd(ongeveer als shoarmavlees)dan heb je maar kort tijd nodig om te bakken ..
Ben je bekent met wokken?
daar koken ze het vlees ook heel kort en bakken het daarna heel snel bruin..
Echt het kan veel korter in de keuken dan men denkt;):p
Prins ik wens je succes,en hoor van jou:)
groetjes Ayse:D
keukenprins zegt:
Nog even een vraagje: Rundvlees moet toch wat langer op staan wil het goed gaar worden? In dit recept is het maar heel even koken en roerbakken. :?
ayse zegt:
Ik had jou al eerder een berichtje gelaten bij jou kooksite.
De peperpuree koop je in een turks supermarket en in kleine turkse winkeltjes onder de naam ..SALCA BIBER
Hoop dat je eruit kan komen;)
Groetjes
Ayse :D
ayse zegt:
Ik denk dat het ..Kiymali Cep Boregi!.. geweest is. Ik zal het recept op mijn site zetten. Laat je mij weten of dit het recept is wat je zocht. Groetjes Ayse:D;)
Hilde Dumont zegt: