Recept
« Terug naar recepten
Kelekoek
PT60M
Kelekoek
Een heerlijk kelekoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kelekoek te bereiden
Verwarm de oven voor op 170C.Laat de rozijnen wellen in lauw water.Zeef het bakmeel boven een kom en klop dit met de melk,eieren en wat zout tot een luchtig beslag.Laat de rozijnen uitlekken,dep ze droog en haal ze door wat bloem.Schep de rozijnen door het beslag.Vet de tulband in met wat boter,bestrooi deze met paneermeel en verdeel het beslag hierover.Laat de kelekoek in de oven in ca.40 min.gaar worden.Haal de Kelekoek uit de vorm en laat deze verder afkoelen.
Janet zegt: