Recept
« Terug naar recepten
Keripik tempeh
PT30M
Keripik tempeh
Een heerlijk keripik tempeh recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Keripik tempeh te bereiden
Snijd de tempe in de lengte in tweeën en dan in zeer dunne plakjes.
Fruit de knoflook met suiker, ketumbar, sambal, sereh en zout in wat olie.
Voeg de santen toe met wat water en roer alles door elkaar tot de santen zijn opgelost.
Laat enigszins afkoelen en schep de stukjes tempe er voorzichtig doorheen.
Bak ze in de hete olie lichtbruin en knapperig
Fruit de knoflook met suiker, ketumbar, sambal, sereh en zout in wat olie.
Voeg de santen toe met wat water en roer alles door elkaar tot de santen zijn opgelost.
Laat enigszins afkoelen en schep de stukjes tempe er voorzichtig doorheen.
Bak ze in de hete olie lichtbruin en knapperig