Recept
« Terug naar recepten
Kerrie knolselderijsoep
PT60M
Kerrie knolselderijsoep
Een heerlijk kerrie knolselderijsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrie knolselderijsoep te bereiden
Pel en snipper de sjalotjes. De selderij knollen in plakken snijden, schil en was de plakken en snij in blokjes.
Verhit in een soeppan de boter. Fruit hierin de gesnipperde sjalotjes met het kerriepoeder ca. 2 minuten. Schep er de knolselderijblokjes doorheen. Voeg 1/4 l water toe en kook in 25 minuten gaar. Hak 2 â 3 eetlepels peterselie.
Laat 5 minuten afkoelen en pureer met de staafmixer. Voeg de gevogeltebouillon toe. Breng op smaak met zout peper en een scheut room.
Warm de soep voor de doorgift nog even door.
Presentatie:
serveer in amusekopjes. Bestrooi met fijngehakte peterselie.
Serveer er stokbrood bij.
Verhit in een soeppan de boter. Fruit hierin de gesnipperde sjalotjes met het kerriepoeder ca. 2 minuten. Schep er de knolselderijblokjes doorheen. Voeg 1/4 l water toe en kook in 25 minuten gaar. Hak 2 â 3 eetlepels peterselie.
Laat 5 minuten afkoelen en pureer met de staafmixer. Voeg de gevogeltebouillon toe. Breng op smaak met zout peper en een scheut room.
Warm de soep voor de doorgift nog even door.
Presentatie:
serveer in amusekopjes. Bestrooi met fijngehakte peterselie.
Serveer er stokbrood bij.
L.E.v.d.Vlerk-v.d.Berg zegt:
Groetjes, L.E.