Recept
« Terug naar recepten
Kerrie pompoensoep
PT30M
Kerrie pompoensoep
Een heerlijk kerrie pompoensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrie pompoensoep te bereiden
Verhit boter en fruit hierin de gesnipperde ui, blokjes pompoen, gesnipperde salie en kerriepoeder, laat 10 minuten onder deksel stoven. Voeg wijn, 7 dl. water en bouillontablet toe, breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten zacht pruttelen. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Roer 1 el. room en yoghurt dooreen en verdeel per bord en overgiet met de hete soep.