Recept
« Terug naar recepten
Kerrie Pompoensoep met Rode Linzen
PT90M
Kerrie Pompoensoep met Rode Linzen
Een heerlijk kerrie pompoensoep met rode linzen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrie Pompoensoep met Rode Linzen te bereiden
1).Pureer de korianderblaadjes met de olijfolie en een flinke mespunt zout en roer regelmatig om en zet koel en donker weg.
2).Verhit de rijstolie met de ghee (of roomboter) in de grote pan met dikke bodem en fruit daar in aan de uien, knoflook, de pompoenblokjes, de wortel schijfjes, de selderij, gember en wat zout en peper. Roer zo nu en dan goed om en laat dat 20 - 30 minuten zo gebeuren tot alle groentes zacht zijn geworden met een kleurtje.
3).Nu de garam er door roeren of de kerrie Madras (mild) en blijf een aantal minuten goed roeren.
4).Giet nu de kippenbouillon er bij en breng aan de kook.
5).Doe de rode linzen er bij en houd het vocht tegen de kook aan op laag vuur gedurende 45 minuten.
6).Breng nu verder op smaak met zeezout - peper - citroensap.
2).Verhit de rijstolie met de ghee (of roomboter) in de grote pan met dikke bodem en fruit daar in aan de uien, knoflook, de pompoenblokjes, de wortel schijfjes, de selderij, gember en wat zout en peper. Roer zo nu en dan goed om en laat dat 20 - 30 minuten zo gebeuren tot alle groentes zacht zijn geworden met een kleurtje.
3).Nu de garam er door roeren of de kerrie Madras (mild) en blijf een aantal minuten goed roeren.
4).Giet nu de kippenbouillon er bij en breng aan de kook.
5).Doe de rode linzen er bij en houd het vocht tegen de kook aan op laag vuur gedurende 45 minuten.
6).Breng nu verder op smaak met zeezout - peper - citroensap.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien op in voorverwarmde kommen met een flinke scheut koriander olie.