Recept
« Terug naar recepten
Kerrie-preisoep met spinazie
PT30M
Kerrie-preisoep met spinazie
Een heerlijk kerrie-preisoep met spinazie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
kookmap
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrie-preisoep met spinazie te bereiden
Maak de preien schoon, halveer ze in de lengte en snijd ze in stukjes van ½ cm.
Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes.
Was de spinazie snijd die in smalle reepjes van 3 mm.
(gebruik je diepvries, dan kan je dit overslaan)
Smelt de boter in een pan en roer de prei en aardappels erdoor.
Strooi de kerrie erover en de p+z.
Bak op een matig hoog vuur 5 min.
Doe ½ lt water erbij en laat de soep ca. 20 min koken; af en toe roeren.
(doe de diepvries spinazie erbij)
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Roer de melk erdoor en laat de soep al roerend, door en door heet worden.
Proef of er nog z+p erbij moet.
Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes.
Was de spinazie snijd die in smalle reepjes van 3 mm.
(gebruik je diepvries, dan kan je dit overslaan)
Smelt de boter in een pan en roer de prei en aardappels erdoor.
Strooi de kerrie erover en de p+z.
Bak op een matig hoog vuur 5 min.
Doe ½ lt water erbij en laat de soep ca. 20 min koken; af en toe roeren.
(doe de diepvries spinazie erbij)
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Roer de melk erdoor en laat de soep al roerend, door en door heet worden.
Proef of er nog z+p erbij moet.