KookJij

Kerriegerecht met pompoen

Een heerlijk kerriegerecht met pompoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerriegerecht met pompoen te bereiden

Schil de pompoen, in blokjes van 2 cm snijden, wassen en in een zeef uit laten lekken.
De aardappels schillen en in blokjes ter grootte van de pompoenblokjes snijden.
Verhit in een braadpan of een wok de olie en bak hierin op een matig vuur het komijnzaad, mosterdzaad en anijszaad 30 seconden lang.
De aardappelblokjes toevoegen en 3 minuten meebakken.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak het 5 minuten al omscheppend mee.
Roer er de kurkuma, uipoeder, cayennepeper, koriander, zout en de suiker door.
Nog 5 minuten al omscheppend bakken.
Het citroensap toevoegen en het gerecht met de deksel op de pan circa 10 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
Eventueel tijdens het koken een eetlepel water toevoegen.
Serveren met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst