Recept
« Terug naar recepten
Kerriegerecht met pompoen
PT20M
Kerriegerecht met pompoen
Een heerlijk kerriegerecht met pompoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerriegerecht met pompoen te bereiden
Schil de pompoen, in blokjes van 2 cm snijden, wassen en in een zeef uit laten lekken.
De aardappels schillen en in blokjes ter grootte van de pompoenblokjes snijden.
Verhit in een braadpan of een wok de olie en bak hierin op een matig vuur het komijnzaad, mosterdzaad en anijszaad 30 seconden lang.
De aardappelblokjes toevoegen en 3 minuten meebakken.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak het 5 minuten al omscheppend mee.
Roer er de kurkuma, uipoeder, cayennepeper, koriander, zout en de suiker door.
Nog 5 minuten al omscheppend bakken.
Het citroensap toevoegen en het gerecht met de deksel op de pan circa 10 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
Eventueel tijdens het koken een eetlepel water toevoegen.
Serveren met rijst.
De aardappels schillen en in blokjes ter grootte van de pompoenblokjes snijden.
Verhit in een braadpan of een wok de olie en bak hierin op een matig vuur het komijnzaad, mosterdzaad en anijszaad 30 seconden lang.
De aardappelblokjes toevoegen en 3 minuten meebakken.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak het 5 minuten al omscheppend mee.
Roer er de kurkuma, uipoeder, cayennepeper, koriander, zout en de suiker door.
Nog 5 minuten al omscheppend bakken.
Het citroensap toevoegen en het gerecht met de deksel op de pan circa 10 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
Eventueel tijdens het koken een eetlepel water toevoegen.
Serveren met rijst.