KookJij

Kerrierijst met makreel

Een heerlijk kerrierijst met makreel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 500 kCal energie
24 Gram eiwit
16 Gram vet
65 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerrierijst met makreel te bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Kook de eieren in 7 minuten hard.
Kook de sperziebonen in 5 minuten knapperig gaar.
Verdeel de makreelfilet in stukjes.
Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
Verhit in een wok 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit de ui.
Bak de kerriepoeder en chilipeper 1 minuut mee.
Schep de sperziebonen door de rijst en bak 2-3 minuten.
Schep de makreel met de uitgelekte rozijnen en de peterselie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden en leg er de plakjes ei bij.
Lekker met frisse tomatensalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst