Recept
« Terug naar recepten
Kerrierijst met makreel
PT30M
Kerrierijst met makreel
Een heerlijk kerrierijst met makreel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
500 kCal energie
24 Gram eiwit
16 Gram vet
65 Gram koolhydraten
24 Gram eiwit
16 Gram vet
65 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
visopzijnbest.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrierijst met makreel te bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Kook de eieren in 7 minuten hard.
Kook de sperziebonen in 5 minuten knapperig gaar.
Verdeel de makreelfilet in stukjes.
Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
Verhit in een wok 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit de ui.
Bak de kerriepoeder en chilipeper 1 minuut mee.
Schep de sperziebonen door de rijst en bak 2-3 minuten.
Schep de makreel met de uitgelekte rozijnen en de peterselie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden en leg er de plakjes ei bij.
Lekker met frisse tomatensalade.
Kook de eieren in 7 minuten hard.
Kook de sperziebonen in 5 minuten knapperig gaar.
Verdeel de makreelfilet in stukjes.
Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
Verhit in een wok 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit de ui.
Bak de kerriepoeder en chilipeper 1 minuut mee.
Schep de sperziebonen door de rijst en bak 2-3 minuten.
Schep de makreel met de uitgelekte rozijnen en de peterselie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden en leg er de plakjes ei bij.
Lekker met frisse tomatensalade.