KookJij

Kerriesaus

Een heerlijk kerriesaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerriesaus te bereiden

Smelt de boter in een kleine sauspan op een laag vuur en stoof hierin de fijngehakte ui 5 min.met de deksel op de pan.Bestrooi met de bloem en de helft van de kerriepoeder,meng alles goed en laat het licht kleuren.Giet de warme bouillon er bij en laat de saus al roerend binden en breng het op smaak met nootmuskaat,peper en zout.Roer er nu de rest van de kerriepoeder door en laat alles zachtjes 20 min. sudderen in de gesloten pan.Maak de saus af met de eidooier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

MNusse

MNusse zegt:
Lekkere saus. Bedankt voor het recept:)
cmossink

cmossink zegt:
Goed recept, lekker die kerrie saus!
inged

inged zegt:
Hallo,
Je kan in veel winkels, supermarkten blikjes tomaat kopen met een aanvulling van kruiden, look, enz...
Groetjes Inge;)
wimmar

wimmar zegt:
Wat is een tomatenblikje met kruiden?
H.Kamphuis

H.Kamphuis zegt:
Heel lekker in de saus is ook cocosmelk,scheut kookroom en blokje ananas.
marianne

marianne zegt:
wist niet goed meer hoe het moest !!maar ik doe er wel halve appel bij !!