Recept
« Terug naar recepten
Kerriesaus
PT30M
Kerriesaus
Een heerlijk kerriesaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerriesaus te bereiden
Smelt de boter in een kleine sauspan op een laag vuur en stoof hierin de fijngehakte ui 5 min.met de deksel op de pan.Bestrooi met de bloem en de helft van de kerriepoeder,meng alles goed en laat het licht kleuren.Giet de warme bouillon er bij en laat de saus al roerend binden en breng het op smaak met nootmuskaat,peper en zout.Roer er nu de rest van de kerriepoeder door en laat alles zachtjes 20 min. sudderen in de gesloten pan.Maak de saus af met de eidooier.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
inged zegt:
Je kan in veel winkels, supermarkten blikjes tomaat kopen met een aanvulling van kruiden, look, enz...
Groetjes Inge;)
MNusse zegt: