Recept
« Terug naar recepten
Kerriesoep
PT30M
Kerriesoep
Een heerlijk kerriesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerriesoep te bereiden
In een pan de boter smelten en hierin gedurende enige tijd ui, kerrie en Spaanse peper zachtjes fruiten.
Dan bloem toevoegen en langzamerhand de bouillon.
De soep ± 10 minuten goed laten doorkoken, vervolgens zeven en afmaken met de gekookte melk en de eierdooiers.
Bij deze soep kunnen gepresenteerd worden dobbelsteentjes gefruit brood, stukjes harde eieren of kleine balletjes gebraden kippengehakt.
Dan bloem toevoegen en langzamerhand de bouillon.
De soep ± 10 minuten goed laten doorkoken, vervolgens zeven en afmaken met de gekookte melk en de eierdooiers.
Bij deze soep kunnen gepresenteerd worden dobbelsteentjes gefruit brood, stukjes harde eieren of kleine balletjes gebraden kippengehakt.