Recept
« Terug naar recepten
Kersenclafoutis
PT90M
Kersenclafoutis
Een heerlijk kersenclafoutis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
290 kCal energie
6 Gram eiwit
18 Gram vet
26 Gram koolhydraten
6 Gram eiwit
18 Gram vet
26 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersenclafoutis te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Bestrooi de ovenschaal met 2 eetlepels suiker.
Was de kersen en ontpit ze met de kersenontpitter.
Bestrooi met 1 eetlepel suiker en laat even intrekken.
Rasp de gele schil van de citroen.
Schraap met een mespunt het merg uit het vanillestokje.
Maal de amandel in de keukenmachine fijn en meng met het citroenrasp, de bloem, 1 mespunt zout en 2 eetlepels suiker in een kom.
Maak een kuiltje in het midden, schenk de eieren erin en klop met een garde glad.
Klop eerst de melk en dan de slagroom erdoor.
Voeg het vanillemerg toe.
Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen erover.
Bak in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.
Laat minimaal 30 minuten afkoelen.
Strooi de rest van de suiker over de clafoutis.
Serveer lauwwarm.
Bestrooi de ovenschaal met 2 eetlepels suiker.
Was de kersen en ontpit ze met de kersenontpitter.
Bestrooi met 1 eetlepel suiker en laat even intrekken.
Rasp de gele schil van de citroen.
Schraap met een mespunt het merg uit het vanillestokje.
Maal de amandel in de keukenmachine fijn en meng met het citroenrasp, de bloem, 1 mespunt zout en 2 eetlepels suiker in een kom.
Maak een kuiltje in het midden, schenk de eieren erin en klop met een garde glad.
Klop eerst de melk en dan de slagroom erdoor.
Voeg het vanillemerg toe.
Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen erover.
Bak in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.
Laat minimaal 30 minuten afkoelen.
Strooi de rest van de suiker over de clafoutis.
Serveer lauwwarm.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
franeke zegt:
gea zegt:
Groetjes en een fijne dag nog!:)