Recept
« Terug naar recepten
Kersentaartjes
PT20M
Kersentaartjes
Een heerlijk kersentaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersentaartjes te bereiden
Vet een braadslee in met wat boter. Bestuif hem met wat bloem en laat de kersen uitlekken.Roer de zachte boter de 250 gr suiker de vanillesuiker en een snufje zout tot een crème. Roer vervolgens de eieren erdoorheen. Mix het bakpoeder met de bloem en roer het in porties door de crème. Verdeel het deeg over de braadslede en leg de kersen hierop. Bak de taart in ongeveer 10 min in een voorverwarmde oven op 175 graden. Bestrooi hem vervolgens met 4 el suiker en het amandelschaafsel en bak hem nog eens 20 min af.
witnie zegt: