Recept
« Terug naar recepten
Kerstballen met cognacroomsaus
PT30M
Kerstballen met cognacroomsaus
Een heerlijk kerstballen met cognacroomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstballen met cognacroomsaus te bereiden
Draai de speklapjes, hertenbiefstukjes en kalkoenfilet met behulp van de pulseknop in de keukenmachine fijn. Pel en snipper de knoflook en ui. Maak de winterpeen en knolselderij schoon en snijd ze in kleine blokjes. Smelt boter in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en groentenblokjes 3 min. aan. Voeg de specerijen en tomatenpuree toe en fruit nog 2 min. Blus af met de rode port en neem de pan van het vuur. Meng het mengsel na afkoeling samen met de bruine suiker, zout, ei en paneermeel door het wildgehakt. Breng op smaak met worchestershiresaus. Meng goed door elkaar en vorm hiervan 8 mooie ballen. Verhit boter in een braadpan en bak hierin de kerstballen rondom aan. Fruit de zilveruitjes kort mee, strooi de bruine suiker in de pan en blus met de wildfond en room. Laat de kerstballen in 15 min. gaar stoven