Recept
« Terug naar recepten
Kerstmarmelade van pompoen
PT210M
Kerstmarmelade van pompoen
Een heerlijk kerstmarmelade van pompoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
.. personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Sanders Verzamelde pompoenrecepten
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstmarmelade van pompoen te bereiden
De pompoen in blokjes snijden en in de wijn gaar koken. Sinaasappelsap, gember en sinaasappelschil toevoegen en met de staafmixer pureren. Af laten koelen. Geleisuiker toevoegen en minstens 3 uur laten intrekken. Aan de kook brengen en 4 min. borrelend laten koken. Direct in potten overdoen en afsluiten.