Recept
« Terug naar recepten
Kerstomaatjes met avocadoroom
PT30M
Kerstomaatjes met avocadoroom
Een heerlijk kerstomaatjes met avocadoroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
20st personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sandstorms-kookboek.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstomaatjes met avocadoroom te bereiden
Snijd de tomaatjes doormidden en wip met een theelepel de zaadjes uit de helften.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Schep ze op een bord en laat ze afkoelen.
Schil de avocado en verwijder de pit.
Pureer met een staafmixer de avocado met de basilicum en het citroensap.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep met een theelepel een beetje van het avocadomengsel in elke tomaathelft.
Zet de gevulde tomaatjes op een bord en strooi er de pijnboompitten over.
TIP
Zet de gevulde tomaatjes op het bord ‘vast’ door een beetje van het avocadomengsel aan de onderkanten te smeren. Zo verschuiven ze niet tijdens het opdienen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Schep ze op een bord en laat ze afkoelen.
Schil de avocado en verwijder de pit.
Pureer met een staafmixer de avocado met de basilicum en het citroensap.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep met een theelepel een beetje van het avocadomengsel in elke tomaathelft.
Zet de gevulde tomaatjes op een bord en strooi er de pijnboompitten over.
TIP
Zet de gevulde tomaatjes op het bord ‘vast’ door een beetje van het avocadomengsel aan de onderkanten te smeren. Zo verschuiven ze niet tijdens het opdienen.