Recept
« Terug naar recepten
Kervelroomsoep
PT10M
Kervelroomsoep
Een heerlijk kervelroomsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kervelroomsoep te bereiden
1. Kervel reinigen, wassen en in stukken snijden van ongeveer 5 mm.
2. Laat de boter smelten.
3. Bloem, kervel, water en bouillonblokje toevoegen.
4. Kookpan niet sluiten (om de groene kleur van de kervel te bewaren).
5. Alles aan de kook brengen.
6. Vuur matigen en zachtjes laten gaar koken.
7. Proeven, op smaak brengen.
8. Net voor het opdienen de eierdooier en de room opkloppen in een kom.
9. De kokende soep erbij voegen.
10. Even goed roeren en goed warm opdienen.
2. Laat de boter smelten.
3. Bloem, kervel, water en bouillonblokje toevoegen.
4. Kookpan niet sluiten (om de groene kleur van de kervel te bewaren).
5. Alles aan de kook brengen.
6. Vuur matigen en zachtjes laten gaar koken.
7. Proeven, op smaak brengen.
8. Net voor het opdienen de eierdooier en de room opkloppen in een kom.
9. De kokende soep erbij voegen.
10. Even goed roeren en goed warm opdienen.