Recept
« Terug naar recepten
Kervelsoep
PT45M
Kervelsoep
Een heerlijk kervelsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kervelsoep te bereiden
Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie, voeg de fijngesneden groenten toe en 1 el. bouillon, laat 5 minuten stoven.
Voeg de erwten en kippenboutjes toe, laat even pruttelen en voeg de rest van de bouillon toe. Van zodra de soep kookt de vermicelli toevoegen alsook de gehakte kervel.
Laat het geheel 20 minuten sudderen. Haal de kippenboutjes uit de soep, schraap het kippenvlees eraf en voeg het bij de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout, garneer met gehakte peterselie en dien op.
Voeg de erwten en kippenboutjes toe, laat even pruttelen en voeg de rest van de bouillon toe. Van zodra de soep kookt de vermicelli toevoegen alsook de gehakte kervel.
Laat het geheel 20 minuten sudderen. Haal de kippenboutjes uit de soep, schraap het kippenvlees eraf en voeg het bij de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout, garneer met gehakte peterselie en dien op.