Recept
« Terug naar recepten
Kervelsoep met groenteresten
PT40M
Kervelsoep met groenteresten
Een heerlijk kervelsoep met groenteresten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
mezelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kervelsoep met groenteresten te bereiden
1. Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Was de prei en snijd deze ook in grove stukken. Doe hetzelfde met de wortel. Schil de aardappelen en snijd ze ook in stukken. Laat alles zachtjes stoven op een medium vuur in wat boter en olie.
2. Kruid met witte peper, zout, cayennepeper (een beetje), gedroogde oregano en kerriepoeder. Alles niet al te veel. Bijkruiden kan altijd. Laat alles wat zachtjes verder stoven en roer regelmatig wat om.
3. Voeg er de bouillonblokjes en het water aan toe. Ik had nog heel wat buitenste gewassen bladeren van een gewone krop sla over, die heb ik er bijgegooid. De courgette was ik vergeten, maar die had ik er evengoed bij kunnen doen.
4. Breng nu alles aan de kook. (Als je een hogedrukpan hebt, tot stoomtemperatuur). Eens alles doorgekookt, laat je de soep afkoelen tot warm. (Voor een drukpan wil dat zeggen: tot stoom, dan 15 minuten op zeer laag vuur zetten, dan het vuur uitzetten en van zichzelf laten koelen.)
5. Mix nu de soep fijn met een soepmix. Proef en kruid bij!
Mix fijn terwijl ze nog voldoende warmte heeft. Voeg eventueel nog wat water toe mocht ze van structuur te dik zijn.
6. Eens op smaak en dikte, voeg er het bakje verse kervel bij (mag een groot supermarktbakje zijn). Proef nogmaals. Laat ze later echter niet meer koken. Opwarmen mag. Invriezen mag ook.
2. Kruid met witte peper, zout, cayennepeper (een beetje), gedroogde oregano en kerriepoeder. Alles niet al te veel. Bijkruiden kan altijd. Laat alles wat zachtjes verder stoven en roer regelmatig wat om.
3. Voeg er de bouillonblokjes en het water aan toe. Ik had nog heel wat buitenste gewassen bladeren van een gewone krop sla over, die heb ik er bijgegooid. De courgette was ik vergeten, maar die had ik er evengoed bij kunnen doen.
4. Breng nu alles aan de kook. (Als je een hogedrukpan hebt, tot stoomtemperatuur). Eens alles doorgekookt, laat je de soep afkoelen tot warm. (Voor een drukpan wil dat zeggen: tot stoom, dan 15 minuten op zeer laag vuur zetten, dan het vuur uitzetten en van zichzelf laten koelen.)
5. Mix nu de soep fijn met een soepmix. Proef en kruid bij!
Mix fijn terwijl ze nog voldoende warmte heeft. Voeg eventueel nog wat water toe mocht ze van structuur te dik zijn.
6. Eens op smaak en dikte, voeg er het bakje verse kervel bij (mag een groot supermarktbakje zijn). Proef nogmaals. Laat ze later echter niet meer koken. Opwarmen mag. Invriezen mag ook.
Mijn kookverhaal (Willy Delcart)
Restjessoep. Mijn moeder was daarin een keukenprinses. Het zijn soepen die je maar 1 keer kan maken. Elke soep smaakt weer eens anders. Het principe was echter duidelijk: hier wordt niets zomaar weggegooid! En... we hadden in die tijd wel een koelkast, maar geen diepvriezer.