Recept
« Terug naar recepten
Ketankoek
PT75M
Ketankoek
Een heerlijk ketankoek recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
marjolijn lohr
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
buurvrouw haar oma
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ketankoek te bereiden
Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius. Bakvorm invetten of bakpapier op de bodem plakken met wat boter. Alle droge ingredienten met elkaar vermengen. Eieren klutsen en er goed doorheen roeren. Tenslotte het water en citroensap er bij doen en weer goed roeren. Giet dit deegje (het lijkt meer op beslag, maar het komt echt goed) in de vorm en bak in de oven voor ongeveer drie kwartier tot een uur, totdat de bovenkant mooi licht goudbruin is en een breinaald of tandenstoker er schoon uit komt nadat je hem er in hebt gestoken. Je kan dit warm en koud eten..
Ter afwisseling zou je de 'taart' kunnen 'versieren' met walnoot.
Ter afwisseling zou je de 'taart' kunnen 'versieren' met walnoot.
Mijn kookverhaal (marjolijn lohr)
Bij mijn buurvrouw gegeten, smaakte erg lekker. Nou proberen zelf te maken ;)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
een bekend recept!Ben het BIJNA vergeten.Goed dat ik het nú weer lees!! Ga het meteem proberen.
(ben je familie van Harry?) Vr groet:D
marjolijn_lohr zegt:
marjolijn_lohr zegt: