Recept
« Terug naar recepten
Khoreshte Karafs
PT50M
Khoreshte Karafs
Een heerlijk khoreshte karafs recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fariba khanoomjoon
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
20 kCal energie
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Khoreshte Karafs te bereiden
Vlees in stukken snijden.Selderij in stukken van 3cm.snijden. Selderijblaadjes en munt en peterselie goed wassen en afdrogen en fijnhakken.
Uien fijnsnijden, bak het in een pan met olie goudbruin. Voeg vlees met 4 kopjes water toe en laat het een ½ uurje koken.
Bleekselderij in olie fruiten. Dan selderijblaadjes en munt en peterselie samen bakken en aan het vlees toevoegen. Deksel op de pan, nog een half uurtje op zacht vuur laten staan. Dan limoensap toevoegen, paar minuutjes laten staan en is khoreshte karafs klaar.
Uien fijnsnijden, bak het in een pan met olie goudbruin. Voeg vlees met 4 kopjes water toe en laat het een ½ uurje koken.
Bleekselderij in olie fruiten. Dan selderijblaadjes en munt en peterselie samen bakken en aan het vlees toevoegen. Deksel op de pan, nog een half uurtje op zacht vuur laten staan. Dan limoensap toevoegen, paar minuutjes laten staan en is khoreshte karafs klaar.
saeed Farzad zegt:
Ik ga het vanavond proberen, ben erg benieuwd naar.
Saeed