Recept
« Terug naar recepten
Kikkers
PT45M
Kikkers
Een heerlijk kikkers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
9 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kids fun
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kikkers te bereiden
1. Cake over de lengte in 3 dikke plakken snijden. Uit elke plak 3 ronde vormen snijden -zonder donkere cakerand- met een rond uitsteekvormpje van 6 cm doorsnee.
2. Boter in een middelgrote kom gladkloppen. Poedersuiker en melk toevoegen en blijven kloppen tot een luchtige massa. Met rode levensmiddelenkleurstof lichtroze kleuren en met essence op smaak brengen; goed mengen. Kleine bergjes van het mengsel gelijk verdelen bovenop elk cakeje; houd 1 el botermengsel over. Randen van de cake bijwerken, vanaf de bovenkant diagonaal gladstrijken met een scherp mes. Chocolaatjes aan de zijkant in de cakevormen steken met het overgehouden botermengsel. Cakejes op een plaat 2-3 uur in de koelkast laten opstijven. Voor het glazuur: poedersuiker in een grote kom zeven en middenin een kuiltje maken. 2 el water in een kleine kom doen en hierin de gelatine al roerend laten oplossen. Gelatinemengsel bij de rest van het water voegen; over de poedersuiker gieten en glad roeren. Met groene levensmiddelenkleurstof kleuren en goed mengen.
3. Steeds een cakeje op een vork leggen. Glazuur erover scheppen, zodat alle kanten bedekt zijn. Geglazuurde cakes heel voorzichtig op een rooster zetten.
4. Kikkers versieren met dropjes voor ogen en voeten. Met de scherpe punt van een mes voorzichtig mondjes uitsteken. Glazuur helemaal laten opstijven.
2. Boter in een middelgrote kom gladkloppen. Poedersuiker en melk toevoegen en blijven kloppen tot een luchtige massa. Met rode levensmiddelenkleurstof lichtroze kleuren en met essence op smaak brengen; goed mengen. Kleine bergjes van het mengsel gelijk verdelen bovenop elk cakeje; houd 1 el botermengsel over. Randen van de cake bijwerken, vanaf de bovenkant diagonaal gladstrijken met een scherp mes. Chocolaatjes aan de zijkant in de cakevormen steken met het overgehouden botermengsel. Cakejes op een plaat 2-3 uur in de koelkast laten opstijven. Voor het glazuur: poedersuiker in een grote kom zeven en middenin een kuiltje maken. 2 el water in een kleine kom doen en hierin de gelatine al roerend laten oplossen. Gelatinemengsel bij de rest van het water voegen; over de poedersuiker gieten en glad roeren. Met groene levensmiddelenkleurstof kleuren en goed mengen.
3. Steeds een cakeje op een vork leggen. Glazuur erover scheppen, zodat alle kanten bedekt zijn. Geglazuurde cakes heel voorzichtig op een rooster zetten.
4. Kikkers versieren met dropjes voor ogen en voeten. Met de scherpe punt van een mes voorzichtig mondjes uitsteken. Glazuur helemaal laten opstijven.
felicia zegt: