DIEN OP:
Verdeel de voorgekookte groentes en de muizenoren plus de kip en garnalen over de borden en schenk daarop de kippenbouillon met laksa.
Bestrooi met koriander, lenteuitjes en gefruite uitjes.
Recept
« Terug naar recepten
Kimlo Soep
PT150M
Kimlo Soep
Een heerlijk kimlo soep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kimlo Soep te bereiden
1).Doe de boemboe-ingredienen in de keukenblender en draai daarvan een gladde homogene pasta.
2).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de boemboe gedurende 10 minuten, al roerend.
3)Zet de pan even apart.
4).Verdeel de kippenbouillon over 2 pannen en kook daarin al dente:
-1 kopje peultjes
-1 kopje plakjes wortel
-2 kopjes Chinese kool
-2 kopjes taugéh (meer wellen)
-1 kopje tahoe, in kleine brunoise
-1 kopje sojabonen (edamame)
5).Week in warm water 2 handjes vol muizenoren (paddenstoelen)
6).Voeg nu de gebruikte kippenbouillon aan de gefruite uien-mix toe en breng aan de kook.Vlak voor het opdienen de laksa er bij doen en warm houden.
2).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de boemboe gedurende 10 minuten, al roerend.
3)Zet de pan even apart.
4).Verdeel de kippenbouillon over 2 pannen en kook daarin al dente:
-1 kopje peultjes
-1 kopje plakjes wortel
-2 kopjes Chinese kool
-2 kopjes taugéh (meer wellen)
-1 kopje tahoe, in kleine brunoise
-1 kopje sojabonen (edamame)
5).Week in warm water 2 handjes vol muizenoren (paddenstoelen)
6).Voeg nu de gebruikte kippenbouillon aan de gefruite uien-mix toe en breng aan de kook.Vlak voor het opdienen de laksa er bij doen en warm houden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
1 kopje is 245 cc = 1/4 liter.
Het varieert dus tussen 240 cc en 250 cc. Ik hoop dat je dit wel begrijpt.
Jan A.
chris zegt:
Dat is voor iedereen duidelijk. We hebben niet voor niets een weegschaal. Kopjes en zo zijn uit de tijd toch?