Recept
« Terug naar recepten
Mihoen met biefstuk en garnalen
PT30M
Mihoen met biefstuk en garnalen
Gemarineerde biefstukpuntjes en garnalen maken deze mihoen dat hij nog lekkerder en specialer is dan de normale gangbare versie. Doordat je deze luxe producten erin verwerkt heeft dit gerecht geen toevoeging meer nodig van een ander bijgerecht en heb je in een pan een compleet hoofdgerecht.
Het is bovendien ook erg gezond door alle verse groenten die erin verwerkt zijn.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mihoen met biefstuk en garnalen te bereiden
- Hak de knoflook en de peper fijn en maak met de olie en ketjap een marinade, marineer de biefstukpuntjes en de garnalen tenminste een half uur tot een uur.
- Zet de mihoen in kokend water (kijk op de verpakking hoe lang) en spoel goed af met koud water en laat het uitlekken.
- Snij de paprika, prei, peen, champignons en de lente ui.
- Verwarm olie in een wok en bak hierin de groente, begin met de peen, dan de ui, vervolgens de champignons en dan de paprika.
- Bak ondertussen in een andere wok of pan de gemarineerde bief en garnalen zonder olie maar met de marinade.
- Voeg aan de wok met groente de hoisinsaus en de rijstwijn toe (eventueel nog 1 el ketjab), daarna de lente uitjes.
- Doe daarna de mihoen er beetje bij beetje bij onder voortdurend omscheppen.
- Als laatste gaan de gewokte bief/garnalen erbij compleet met bakvocht en al.