Recept
« Terug naar recepten
Kip á la Bert
PT30M
Kip á la Bert
Een heerlijk kip á la bert recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip á la Bert te bereiden
Drumsticks besprenkelen met citroensap, peper en zout.
Daarna bestrooien met paprikapoeder
Teentjes knoflook + djahépoeder (of vers) vijzelen.
Besprenkelen met Chinese ketjap de verkruimelde maggiblokjes er over strooien en op het laatst een scheutje cognac of rum toevoegen.
Laten rusten!
Olie in de wok, als olie heet is 125 gram boter erbij laten smelten.
Drumsticks bruin en krokant bakken.
Niet allemaal tegelijk!
Daarna bestrooien met paprikapoeder
Teentjes knoflook + djahépoeder (of vers) vijzelen.
Besprenkelen met Chinese ketjap de verkruimelde maggiblokjes er over strooien en op het laatst een scheutje cognac of rum toevoegen.
Laten rusten!
Olie in de wok, als olie heet is 125 gram boter erbij laten smelten.
Drumsticks bruin en krokant bakken.
Niet allemaal tegelijk!
bertal zegt:
Door het vlees vaak om te roeren in de pan of wok voorkom je het aanbranden.
Probeer maar !!!!!.
Succes:);)
M.V.G. Bert Allers