Recept
« Terug naar recepten
Kip-courgetteschotel
PT30M
Kip-courgetteschotel
Een heerlijk kip-courgetteschotel recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
965 kCal energie
46 Gram eiwit
68 Gram vet
40 Gram koolhydraten
46 Gram eiwit
68 Gram vet
40 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande van misschien wel 10 jaar geleden.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-courgetteschotel te bereiden
Zet de oven aan op 225C
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Kipfilet in reepjes snijden.
Courgette schoonmaken en in dunnen palkjes snijden.
Braad de kip zachtjes bruin en voeg daarna de courgette toe. Let op dat je dat niet te lang doet anders wordt de courgette snot.
Knoflook boven pan uitpersen en meebakken. Op smaak brengen met zout en peper.
Vocht afgieten en pan van het vuur afhalen.
Vorm invetten.
Olijven in plakjes snijden.
Crème fraîche, tijm, olijven, kaas door kip-courgettemengsel roeren. Dit overdoen in de ovenschaal
Bladerdeegplakjes over de schaal leggen als een deksel of
op elkaar leggen en dan uitrollen tot een plak zo groot als de vorm.
Op de rand aandrukken met een vork en gaatjes er in prikken. De deksel insmeren met melk en er kaas en tijm over strooien.
Het gerecht moet dan ongeveer 20 min. in de oven. Je moet er wel op letten dat de bladerdeeg deksel niet aan brand.
Serveren met stokbrood met boter en een lekker wijntje.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Kipfilet in reepjes snijden.
Courgette schoonmaken en in dunnen palkjes snijden.
Braad de kip zachtjes bruin en voeg daarna de courgette toe. Let op dat je dat niet te lang doet anders wordt de courgette snot.
Knoflook boven pan uitpersen en meebakken. Op smaak brengen met zout en peper.
Vocht afgieten en pan van het vuur afhalen.
Vorm invetten.
Olijven in plakjes snijden.
Crème fraîche, tijm, olijven, kaas door kip-courgettemengsel roeren. Dit overdoen in de ovenschaal
Bladerdeegplakjes over de schaal leggen als een deksel of
op elkaar leggen en dan uitrollen tot een plak zo groot als de vorm.
Op de rand aandrukken met een vork en gaatjes er in prikken. De deksel insmeren met melk en er kaas en tijm over strooien.
Het gerecht moet dan ongeveer 20 min. in de oven. Je moet er wel op letten dat de bladerdeeg deksel niet aan brand.
Serveren met stokbrood met boter en een lekker wijntje.