*Zet de oven aan op 210 graden Celsius
*We beleggen een oven -blad met anti-aanbakpapier,desnoods kwasten we het met wat olie of gesmolten boter.
*We leggen op een crêpe ± 1/12 deel van de vulling (kip en kaas!!!) en vouwen de crêpe dicht als een envelopje en leggen hem met de naad naar onderen op het ingevette oven-blad.
Herhaal dit 11 keer en zorg dat de pakketjes voldoende afstand van elkaar hebben.
*Schuif het oven-blad in het midden van de oven en laat dit
10-12 minuten staan.
*We halen de pakketjes uit de oven,leggen ze op de voorverwarmde borden,doen er wat citroen-room saus op en bij,bestrooien dat nog eens met de fijngehakte blaadjes en dat zijn dan de "Crêpes Tok-Tok"
Recept
« Terug naar recepten
Kip (Crêpes de Poule Citronnées)
PT120M
Kip (Crêpes de Poule Citronnées)
Een heerlijk kip (crêpes de poule citronnées) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6-12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip (Crêpes de Poule Citronnées) te bereiden
Crêpes:
""""""""""""
*kluts de eieren tot ze licht en schuimig zien.Werk daar door de bloem,de room en de melk + maisolie tot een glad beslag zonder klonten.Voeg een mespuntje zout toe en roer nog eens goed door.Dit kan ook in de keukenmachine.
*Zet een anti-aanbakpan op het vuur, laat hem warm worden en kwast hem goed in met gesmolten boter of olijf olie
*Doe wat beslag in de pan,laat dit goed uitvloeien en bak zo
12 crêpes (=pannekoekjes)
*Zet apart weg op omgekeerd bord onder een stuk folie
#*
Vulling :
""""""""""
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Wrijf de kippenfilets goed in met een mengsel van zout,peper,paprika- en knoflookpoeder
*Zet dit in een schaal onder een stukje alu-folie 15 minuten
in de oven (of wat minder).Laat de kip afkoelen
*Snijd de kip heel fijn en zet apart
*Maak een homogeen mengsel van de kazen en de gedroogde oregano blaadjes en zet dit apart
#*
Citroen-Roomsaus:
"""""""""""""""""""""""""""
*Laat 2 eetlepels roomboter smelten in een anti-aanbak koekepan en bak de uitjes glazig.Blus dan met de Vermouth en roer even goed door
*Maak een mengsel van crême fraiche,citroensap en oregano en voeg dit al roerend toe aan de uien-vermouth massa en blijf goed roeren.Laat dit inkoken - onder zo nu en dan roeren - tot de saus begint te dikken.Roer er nu eventueel zout door ,veel peper en het dille-groen.Zet apart en houd warm (zet maar in een oven van ±70 graden en roer zo nu en dan.
#*
***Klaar voor gebruik zijn nu de crêpes,de vulling en de
saus.
""""""""""""
*kluts de eieren tot ze licht en schuimig zien.Werk daar door de bloem,de room en de melk + maisolie tot een glad beslag zonder klonten.Voeg een mespuntje zout toe en roer nog eens goed door.Dit kan ook in de keukenmachine.
*Zet een anti-aanbakpan op het vuur, laat hem warm worden en kwast hem goed in met gesmolten boter of olijf olie
*Doe wat beslag in de pan,laat dit goed uitvloeien en bak zo
12 crêpes (=pannekoekjes)
*Zet apart weg op omgekeerd bord onder een stuk folie
#*
Vulling :
""""""""""
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Wrijf de kippenfilets goed in met een mengsel van zout,peper,paprika- en knoflookpoeder
*Zet dit in een schaal onder een stukje alu-folie 15 minuten
in de oven (of wat minder).Laat de kip afkoelen
*Snijd de kip heel fijn en zet apart
*Maak een homogeen mengsel van de kazen en de gedroogde oregano blaadjes en zet dit apart
#*
Citroen-Roomsaus:
"""""""""""""""""""""""""""
*Laat 2 eetlepels roomboter smelten in een anti-aanbak koekepan en bak de uitjes glazig.Blus dan met de Vermouth en roer even goed door
*Maak een mengsel van crême fraiche,citroensap en oregano en voeg dit al roerend toe aan de uien-vermouth massa en blijf goed roeren.Laat dit inkoken - onder zo nu en dan roeren - tot de saus begint te dikken.Roer er nu eventueel zout door ,veel peper en het dille-groen.Zet apart en houd warm (zet maar in een oven van ±70 graden en roer zo nu en dan.
#*
***Klaar voor gebruik zijn nu de crêpes,de vulling en de
saus.