Recept
« Terug naar recepten
Kip Curry (Murgh Masala)
PT45M
Kip Curry (Murgh Masala)
Een heerlijk kip curry (murgh masala) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
de Kok
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Curry (Murgh Masala) te bereiden
Bestrooi de kip met Garam masala en zout. Zet de kip zo een uur in de koelkast voor het lekkerste resultaat.
Pureer de uien, knoflook en gember tot een puree. Doe een eetlepel olie in een grote braadpan en frituur de uien puree op een middelgrote pit 8-10 minuten totdat het vocht verdampt is en de puree licht bruin kleurt. Hierbij goed roeren.
Voeg nu de kip toe met en bedek deze met de fijngesneden tomaten, zout, perper, kruiden en yoghurt. Doe de deksel op de pan en laat het zachtjes gaar sudderen. Na 15 minuten even door roeren. Haal in de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Garneer met verse peterselie.
Lekker met (Yasemijn) rijst.
Pureer de uien, knoflook en gember tot een puree. Doe een eetlepel olie in een grote braadpan en frituur de uien puree op een middelgrote pit 8-10 minuten totdat het vocht verdampt is en de puree licht bruin kleurt. Hierbij goed roeren.
Voeg nu de kip toe met en bedek deze met de fijngesneden tomaten, zout, perper, kruiden en yoghurt. Doe de deksel op de pan en laat het zachtjes gaar sudderen. Na 15 minuten even door roeren. Haal in de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Garneer met verse peterselie.
Lekker met (Yasemijn) rijst.
Willy Delcart zegt: