Recept
« Terug naar recepten
Kip geparfumeerd met mirte
PT45M
Kip geparfumeerd met mirte
Een heerlijk kip geparfumeerd met mirte recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip geparfumeerd met mirte te bereiden
Zout de stukken kip en bak ze aan in een scheutje olijfolie tot ze kleuren.
Bak de knoflook even mee en blus met de wijn.
Deksel op de pan, Een half uurtje op een laag vuur. Draai de bouten af en toe om en voeg een drupje wijn of water toe. Zet het vuur uit en doe een grote hoeveelheid mirte in de pan, onder, op en naast de kip en deksel op de pan.
Laten afkoelen en een nacht laten staan.
Warm de volgende dag langzaam weer op. En de heerlijkste geuren stijgen op uit je pan.
Als je niet aan mirte kunt komen: takken rozemarijn of tijm.
Je kunt mirto als gedroogd kruid bestellen bij: www.gransardegna.com.
Bak de knoflook even mee en blus met de wijn.
Deksel op de pan, Een half uurtje op een laag vuur. Draai de bouten af en toe om en voeg een drupje wijn of water toe. Zet het vuur uit en doe een grote hoeveelheid mirte in de pan, onder, op en naast de kip en deksel op de pan.
Laten afkoelen en een nacht laten staan.
Warm de volgende dag langzaam weer op. En de heerlijkste geuren stijgen op uit je pan.
Als je niet aan mirte kunt komen: takken rozemarijn of tijm.
Je kunt mirto als gedroogd kruid bestellen bij: www.gransardegna.com.
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Ik kreeg jaren geleden een takje van iemand. Is nu een grote potplant. Gaat elke winter in de kas om te overwinteren en om hem in toom te houden: als kruid bij de kip.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
wouros zegt: