Recept
« Terug naar recepten
Kip Hawaii
PT45M
Kip Hawaii
Een heerlijk kip hawaii recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Hawaii te bereiden
Laat voor het verwerken de deeglapjes 5-10 minuten ontdooien.
Snij de ui, wat champignons, ananas en gekookte of gebraden kipfilet klein en kruid dit met kerrie en nootmuskaat. Verdeel dit mengsel over het midden van het bladerdeegplakje en bestrooi het met peterselie. Bevochtig de deegranden met water. Vouw het deegplakje dicht, leg het met de sluiting naar onder op bakpapier op de bakplaat en bestrijk het met losgeklopt ei.
Verwarm de oven 10-15 minuten voor.
Baktemperatuur: elektrische oven (225 °C), heteluchtoven (210 °C), gasoven (stand 5-6)
Baktijd: Afhankelijk van het formaat van het gebak: 20-25 minuten
Snij de ui, wat champignons, ananas en gekookte of gebraden kipfilet klein en kruid dit met kerrie en nootmuskaat. Verdeel dit mengsel over het midden van het bladerdeegplakje en bestrooi het met peterselie. Bevochtig de deegranden met water. Vouw het deegplakje dicht, leg het met de sluiting naar onder op bakpapier op de bakplaat en bestrijk het met losgeklopt ei.
Verwarm de oven 10-15 minuten voor.
Baktemperatuur: elektrische oven (225 °C), heteluchtoven (210 °C), gasoven (stand 5-6)
Baktijd: Afhankelijk van het formaat van het gebak: 20-25 minuten